Oj, nu var det längesedan!

Nu var det riktigt längesedan jag lade upp ett inlägg! Jag har varit fullt upptagen med att leva (skola, hund, packat inför flytt, tränat, umgåtts med familjen med mer). Jag hade helt glömt bort att det var så längesedan som jag skrev på bloggen. 

Nu är det 3 dagar(!) kvar tills vi får nycklarna till lägenheten och kan börja flytta. Flyttgubbarna kommer inte förrän på fredag och hjälper till med de större sakerna. Det ska bli så skönt att komma här ifrån! Grannarna spelar hög musik mitt i natten och några har högtalarsystem till teven så det ekar i hela vår lägenhet. Jag hoppas på att det kommer bli bättre på Söder! 

Sen är det även 63 dagar kvar till bröllopet nu! Längtar så otroligt mycket! 

Vi skulle lämna in våra ringar och få dem graverade i veckan men när vi kom till Tuna park så hade det varit ett rån på guldfynd så vi kunde inte lämna in dem. 

Annars är klänningar, alkohol, buketter med mer betalade och färdigbeställt. Tårtan är även beställd men inte betald än. Mycket av maten är även inköpt redan. Känns skönt att vi har kommit så pass långt i planeringen och att allt hittills har gått som planerat. Vi ska väl lämna in ringarna snart också. Prästen har hört av sig och mitt program för kyrkan blev godkänt. Nu längtar jag tills klänningarna kommer, vilket dem bör göra om ca 2 veckor!

Idag ska vi packa inför flytten och tvätta undan kläder med mer. Det är även Pride här i Eskilstuna och idag är det även Nyforsdagen. 

Ha en bra helg! 

Frukost

1 paket belvita frukostkex, en burk med kvarg och passionsfrukt och 1 äpple. Dryck te och vatten. 

Får kurera mig lite nu. Är genomförkyld och min hals känns som sågar... Usch! Hatar att vara sjuk. Jackhuahua

Folk undrar mycket på internet om den blandningen Jack Russel och Chihuahua. Det är en populär ras i USA (Jackhuahua eller Jack-chi) . Jag har själv en kille, Rocky som nyligen fyllt 7 månader. Jag kan säga att den här blandningen är helt underbar! Om man vill ha en stor personlighet i en liten hund så är rasen perfekt. Han är lättlärd och fylld av social kompetens och energi. Jag och min sambo gillar att promenera i skogen och att vara ute i friska luften. Denna ras är perfekt för dessa vändor då Jack russel är stark och envis och på så sätt kan gå långt. Det är dock svårt att göra av med all energi som denna ras har men en till två timmar i hundrastgården med lek med andra hundar gör susen!
 
Under den första månaden efter att vi hade hämtat honom lärde han sig sitt, ligg, tass, give me 5, rulla runt, krypa och snurra. Nu håller vi på att lära honom vinka och dansa. Denna ras är som sagt lättlärd som tusan! Just nu går inlärningen lite segt eftersom att han är i trotsålder, vilket ALLA hundar går igenom. Det är många människor som brukar sälja hundarna vid 5-8 månaders ålder för att dem tror att det är något fel på hunden. Men det är ingen fara. Man får ta sig igenom trotsåldern och vara stark på hand och vara lagom sträng så ska det gå bra. Det är inte bra att vara för sträng. Hunden är fortfarande en valp och bör få vara lite lagom busig. Om du är för sträng, så kan banden mellan er bli sämre.
 
Rocky håller även på att lära sig fot och ''stanna''. Det går bra, men han är så otroligt social och vill helst springa fram till varenda människa och hund och hälsa. Detta håller vi även på att träna bort.
 
Vi hade tänkt att börja på agility med honom när han fyller 1 år. Detta för att stimulera honom psykiskt och fysiskt. Jag tycker även att freestyle låter intressant men det får vi se om det blir något med det.
 
Sammanfattningsvis kan jag säga att Jackhuahuan är en fantastisk ras. Den är social, lättlärd, energisk och har ett underbart psyke. Det händer dock att Rocky kan vara lite vaktig ibland (från Chihuahuan). Han skäller åt ljud ibland, men det håller vi även på att träna bort. Jag kan säga att man bör aktivera hunden både psykiskt och fysiskt tillexempel med långa promenader, lek med andra hundar, aktiveringsleksaker med mer för att hunden ska må bra. Annars kan hunden bli odräglig om han inte fått tillräckligt med aktivering. Men så är det med de FLESTA hundar, så det är ingenting nytt. Kan även säga att en Jackhuahua är otroligt smart! Han klarade ut enkel aktiveringsleksak på någon minut, den mellansvåra på typ 15 minuter och den svåraste på några dagar, så det gäller att vara fyndig och hitta på / tillverka egna aktiveringsleksaker också.