Städdag

Igår var det sol ute för en gångs skull. Sol en dag på tre veckor! Var ute med hunden, tvättade 2 maskiner, dammsög, skurade golvet, gick ut med sopor och dammade. När mannen kom hem så åkte vi och handlade. 

Idag är det dimma, minusgrader och tråkigt väder igen. 

I morgon ska vi till barnmorskan igen för den vanliga kontrollen. Sen ska jag packa i morgon för på fredag åker jag till Norberg över helgen. På lördag ska vi till Falun och fira min moster och en av mina kusiner som fyller på samma dag, den 2 december. 

I helgen är det även första advent! Gud vad tiden går fort! Snart är det jul. 

Gravid vecka 29

Början på en ny vecka! Idag har det bara varit en sådan där allmänt seg dag. Jag har lyckats vila och sova i 30 minuter iallafall men förstår inte varför jag nästan är tröttare när jag har sovit än  innan... Det är så konstigt. Vissa gånger behöver jag bara "vila huvudet" lite och så sommar jag bara sådär, sen mår jag sämre när jag vaknar. 

Jag har ätit mina järntabletter i 23 dagar nu och först gjorde de mig lite piggare och jag kände mig allmänt piggare men de senaste dagarna har jag varit riktigt trött. Vet inte om det beror på att järnvärdet är för lågt trots tabletterna eller om det beror på brist på solljus. Har under de senaste 2 veckorna bara sett skymten av solen någon minut, 

Det här höstvädret är så otroligt tråkigt och det gör mig bara deprimerad! Då kunde det väl ändå ha kommit lite snö istället och blivit riktig vinter så att det hade blivit lite ljust ute tycker jag, men nejdå, snön verkar hålla sig långt borta! 

Har föresten köpt de sista julklapparna nu också. Skönt att få det gjort! Nästa vecka ska jag börja julpynta lite hemma! Och ska även baka lussebullar och kanske knäck. Ska baka många lussebullar så att vi kan frysa in för jag vet inte hur jag kommer må och känna mig om några veckor. 

Lillen tar så mycket kraft av mig och jag äter hela tiden känns det som. Frukost,lunch, mellanmål, kvällsmat, mellanmål och ibland kvällsmål också. Herregud! Gör ju inget annat än äter! Men bebis växer mycket och behöver mycket energi. Jag äter varje gång jag blir hungrig och just nu tänker jag bara på barnets bästa. Gravid vecka 28

Ny vecka, nya tag! 

Det har inte hänt så mycket spännande i mitt liv. Har handlat julklappar, så snart är alla klappar inhandlade och klara. Vi har varit till Kappahl och hämtat en till gratis body och vi har handlat mat. 

Idag gjorde jag 2 maträtter istället för 1, så att det blev matlådor som kan ätas de dagarna jag inte orkar laga mat. 

Det blev torsk i ugn med saffran och champinjoner och kokt potatis. Har endast smakat på den och det blev riktigt gott!

Den andra rätten blev kyckling med soltorkade tomater och basilika och pasta. Den rätten brukar jag ofta göra och den blir alltid lika god! 

Nästa vecka går jag in i tredje och sista trimestern av graviditeten och jag är tröt och slut, ont i kroppen och igår fick jag första tecknet på foglossning. Usch säger jag bara! Visst är det mysigt med sparkarna och att få se sin mage växa och veta att det verkligen är en människa där inne, men alla kramper kunde väl ändå ha försvunnit.