Myspys med bakning

Igår hade vi det myspys. Vi gick en lång vända, var ute i 2 timmar och fick iallafall ihop 7 km. När vi kom hem så åt vi mat, sedan började jag mitt lussebullsbak. Medan degen jäste så passade vi på att baka pepparkakor. Vi skulle egentligen baka en pepparkakskyrka men degen räckte inte till så vi får köpa mer deg och baka kyrkan någon annan gång.

Theodore lekte och åt pepparkaksdeg. När vi sedan bakade ut lussebullarna så sorterade Theodore russin. Jag tycker att det iallafall är bra att han är med och ser hur det går till, men om han sedan inte är intresserad av att baka så är det väl så.

Idag ska vi ut på promenad igen, men annars är det ganska slappt. Jag ska bli klar med julkalendern i mammagruppen ikväll! Skit mycket att göra när Christoffer kommer hem!

Marknadsnougat

Idag har jag jobbat hela dagen. Men var hemma på timmar (jobbar delat) och då passade jag på att baka marknadsnougat. Riktigt god var den! Jag justerade receptet lite grann. Christoffer älskar dessa och köper dem 1 gång per år så det är roligt att kunna göra dem själv så att man kan njuta av dem fler gånger.

Recept:
Marknadsnougat
Koka:
125 gr margarin / smör
6 dl strösocker
2 dl vatten

Sikta:
6,5 dl mjöl
4 dl florsocker
1,5 dl kakao
0,25 dl vaniljsocker

Gör så här:
1. Blanda smör, socker och vatten i en kastrull, smält och låt koka på svag värme i ca 2-3 minuter.
2. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke.
3. Ta vätskan från kastrullen och rör ner i bunken.
4. Rör tills det blir en jämn smet. Det kommer stelna fort.
5. Smeta ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper.
6. Låt svalna och skär sedan upp i kuber i önskad storlek.