Mitt i en polisjakt

Idag var vi till Fagersta och bytte däck på bilen till vinterdäck. När vi kom hem så ställde vi oss utanför vårt förråd och skulle lasta in däcken. Helt plötsligt hör vi en polisbil åka förbi. Christoffer ropade på mig (som satt inne i bilen). Jag gick ut och trodde att jag hade missat eftersom den bara åkte förbi.

Rätt som det var såg vi fler sirener och så hörde vi en stor smäll. Jag sa till Christoffer att det kanske var en skottlossning men han sa att det inte brukar låta så då.

Efter smällen så ser vi någon springa vid husen mittemot oss. Samt poliser, polisbilar och hundar efter. Vi undrade verkligen vad som hade hänt. Åkte en sväng runt och kollade och då hade en bil krockat i ett träd samt åkt ner i diket precis vid ån.

När vi kom hem igen så kontaktade jag Fagersta posten och frågade vad som hade hänt, men dem hade ingen aning. Berättade att vi hade varit mitt i all tumult och då ringde dem och hörde om vad som hade hänt, sedan kom de ut med det i tidningen. Med mig som vittne ... Haha! Skämskudde.

Här är länken för er som vill läsa om vad som hade hänt: Polisjakt i norberg

 

Tårtan och blöjtårtan

Här kommer lite bilder på hur jag gjorde blöjtårtan och vanliga tårtan.

Till blöjtårtan hade jag ett paket Libero och ett paket Pampers blöjor, en kartongbit, snören och en flaska som grund.

Först så tar man alla blöjor och rullar ihop en och en. Efter det så  klipper man ut en cirkel i kartongen, sedan ställer man flaskan i mitten. Detta är grunden. Efter det så bygger man alla blöjorna runt flaskan ett varv, knytert fast dem, sedan bygger man på nästa osv.

När det är klart så är det bara att börja med att dekorera. Jag köpte lite smått och gott. En Twistshakeflaska, en napphållare, handdukar, nappar, gosedjur, hårband, filt, ett par skor osv. Den blev riktigt lyckad tycker jag!

Den vanliga tårtan gjorde jag tårtbottnar efter receptet som red velvet cake bottnar. Men tar bort kakaon och tillsätter mer vaniljsocker. Efter det så färgade jag bottnarna lila och fördelade smeten i tre lika och körde var för sig i ugnen. I tårtan hade jag jordgubbsmousse gjord på jordgubbssylt samt creme cheese med lime i.

Creme cheese hade jag i lite rosa färg i så att den skulle bli rosa.

Spacklad med creme cheese samt dekorerad med vit marsipan, sugerpastefigurer och marsipanfigurer.

 

Babyshower

En av hemligheterna jag hade var en babyshower till min kusin Isabella. Jag kunde inte skriva vad jag förberedde ifall om hon skulle läsa.

Jag gjorde en tårta, cupcakes och en blöjtårta. Vi satte upp fina dekorationer och så umgicks vi, åt god mat och fika. Riktigt mysigt var det och Isabella verkade vara väldigt nöjd.