Dezibelle 10 veckor, varför snitt?

Idag blir Decibelle 10 veckor och jag tänkte berätta om min upplevelse med snitt. Jag kommer även skriva ihop en förlossningsberättelse sedan.


Jag har fått många frågor om varför jag valde kejsarsnitt och jag har även varit med om  många som har berättat om sina dåliga upplevelser.


Jag blev skadad första förlossningen med Theodore (12 februari 2015)  Sprack från A till Ö om man säger så, fick bristning grad 3 och total sfinkterruptur. Det var en mardrömsförlossing, skulle inte ens önska min värsta fiende en sådan förlossning. 


Med Dezibelle  hade jag planerar snitt. Det verkar vara många som har jobbiga upplevelser om just akut och urakut snitt. 


Jag var livrädd i början men sedan accepterade jag att det var tvunget att bli snitt denna gång så att jag inte spricker igen för då skulle det inte gå att laga lika bra plus att jag fortfarande har men kvar från skadan. 


Snittet var helt underbart! Vi kunde fokusera på Dezibelle och inte på något annat. Vi fick glädjetårarna som jag alltid velat ha, istället för tårar av smärta. 


Jag kände mig lugn och trygg, lade allt i deras händer. Födde i Västerås med en underbar personal! Blev så otroligt bra omhändertagen både på förlossningen och BB! 


När jag födde första barnet var det i Eskilstuna och det var en skräckupplevelse och personalen på BB var inte heller speciellt trevliga.


Under BB vistelsen så frågade dem flera gånger om hur ont jag hade det. Om vi säger såhär: två alvedon och en Ipren och jag hade en smärtskala på 3 av 10. 


När jag födde Theodore hade jag en smärtskala på 150 minst på en skala från 1-10 och då fick jag morfin och all möjlig smärtlindring. 


Jag är otroligt nöjd över mitt beslut om snitt! Det kunde inte ha blivit bättre. Känslan efterrätt var helt annorlunda och jag kunde verkligen njuta av Dezibelle från första stund.


Med Theodore så är det ju klart att jag älskade honom från första stund men jag var helt borta av smärta och smärtlindring och blev inte människa igen förrän efter ca 3 månader. 


Bilderna är dagen innan hon plockades ut och när hon var nyfödd. 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Lämna en gullig kommentar?: