God morgon?

Är det verkligen en god morgon? För andra kanske. Jag har varit vaken sedan 5.40 idag. 

Theodore vaknade, petade på mig, pratade, väckte. Så som han alltid gör på morgonen... 

Sa åt honom att gå ner och kolla tv för mamma vill ligga kvar i sängen och sova för det är jätte tidigt! 

Han gick ner och när man själv försöker somna om så hör man "mamma! Jag vill mata fiskarna" 
"Mamma! Jag vill kolla på chuggington!" "Mamma! Jag vill kolla på superkatten Jansson" "mamma! Jag vill ha varm choklad till frukost" ..... 

Ska jag säga att jag inte fick somna om? Ska jag säga att jag sagt till honom flera flera gånger "nej inte nu, senare, mamma vill sova". 

Han lyssnar inte, fast när lyssnar han annars egentligen? Han lyssnar aldrig. Vet aldrig att andra har sina egna behov. Allt som han gör ska man göra, och han ska alltid göra allt NU! Det är full fart på honom hela dagen, hoppar, studsar, klättrar på väggarna oavsett om han är på förskolan under dagen, oavsett om vi varit ute och lekt i lekparken. Han har energi för 1000 personer om inte mer. 

Jag kan säga att han fick kolla på tv, på chuggington. Jag kan göra vad han än vill, men han vill alltid ha mer, eller ha något annat eller göra något annat. 

Vet att många barn är såhär, men Theodore har ALLTID varit det lilla extra och alltid behövt det lila extra. Han är aldrig nöjd med något. 

Hittar vi på något så är han nöjd i 5 min, sedan vill han göra annat och det börjar bli väldigt svårt för oss föräldrar att hitta på saker stup i kvarten för att inte få en unge som hoppar på väggarna. 

Kommentera här: