Bönbröd
Många har frågat efter receptet och därför lägger jag ut det här! Jag har hittat det hos 56kilo.se.
Ingredienser:
1 tetrapack bönor (230 g
avrunnen vikt)
3 stora ekoägg
1/2 tsk salt
2 msk äppelcidervinäger
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
uppvispat ägg och sesamfrön/vallmofrön till topping
3 stora ekoägg
1/2 tsk salt
2 msk äppelcidervinäger
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
uppvispat ägg och sesamfrön/vallmofrön till topping
Jag använde vitvinsvinäger och det gick jättebra!
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 gr
Låt bönorna rinna av i durkslag och skölj ordentligt.
Mixa ihop ingredienserna.
Låt svälla i ca 5 minuter och forma sedan till 6 bullar. Pensla med ägg och strö sesamfrön över.
Låt bönorna rinna av i durkslag och skölj ordentligt.
Mixa ihop ingredienserna.
Låt svälla i ca 5 minuter och forma sedan till 6 bullar. Pensla med ägg och strö sesamfrön över.
Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna något innan de skärs upp.
